Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı
17 Ağustos 2017

Acemler’de Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nın hemen yanı başında inşa edilecek, içinde onkoloji, devlet hastanesi ve kadın doğum ve çocuk hastanesinin bulunacağı 5 yıldızlı 450 yataklı 450 milyon liraya mal olacak hastaneye ilk harç atıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 3-4 yıl içerisinde Türkiye’deki bütün sağlık yatırımları ve kamu binalarını 2023 vizyonuna uygun şekilde en mükemmel hale getireceklerini belirterek, “Bütününü bu hale getirmiş olacağız. Bu önemli bir vizyon. Şehir Hastanelerimiz 5 yıldızlı, otel konforunda herkesin tek yataklı odaları, 35 metrekare alanı ile refakatçilerinin konaklayabileceği ileri teknoloji hastaneler olarak inşa ediliyor. Şükürler olsun ki gerçekleşiyor, Rabbimize bu hizmetkârlığı nasip ettiği için çok şükrediyorum. Rabbim bu hizmetleri uzun yıllar bizlere nasip eylesin. Türkiye, sağlıkta dönüşüme kolay gelmedi. Buraya nereden geldiğimizi ya da buraya gelirken hangi destekle geldiğimizi bilmek çok önemli. Dünyanın birçok ülkesini ziyaret ettim. Dünyada sağlıkta dönüşüm yapmayı düşünmeyen hiçbir ülke yok, başaran ülke çok az” dedi.